INFORMER.NL

4.7 /10

3 reviews

Informer, een echte review over dit boekhoudpakket

Een nieuwe manier om btw aan te geven

Hoewel Informer in 1993 werd opgericht, is de missie van het bedrijf dezelfde: boekhouden eenvoudig en toegankelijk maken voor iedereen. Innovatie staat voorop: Informer is ontwikkelpartner van de Belastingdienst, heeft zowel bij de Belastingdienst als bij Zeker-OnLine een nieuwe btw-aangifte voor zzp’ers gemaakt. Ondernemers kunnen nu direct btw-aangifte doen. Het kan ook direct met iDEAL worden betaald.

Online veiligheid is essentieel. Jaarlijks wordt Informer regelmatig gecontroleerd door Zeker-OnLine, een online keurmerk voor online aanvragen dat in samenwerking met de Belastingdienst is ontwikkeld. Met dit keurmerk bewijst Informer dat de werking van het boekhoudpakket jurdisch correct is en de software betrouwbaar is.

Automatische boekhouding

InformerOnline is de trotse winnaar van de Robotic Accounting Contest 2018. Zij kregen 90,1% van alle stemmen. Informer maakt het eenvoudig om de boekhouding te automatiseren. Registreer u op het PEPPOL-netwerk om toegang te krijgen tot alle Informer-boekrobotica. Ze leren snel uw voorkeuren en gewoonten. Je kunt de robots nog steeds besturen door hun besturingsinstellingen in te stellen. Geautomatiseerde boekhouding kan u tijd besparen, maar u heeft nog steeds de controle.

Producten van Informer

Met InformerOnline ZZP Basis kunt u onbeperkt factureren en inkoopfacturen aanmaken. U kunt maximaal 30 banktransacties per maand versturen. Ook met iDEAL doet u snel uw btw-aangifte. Ideaal voor beginnende zzp’ers.

Met InformerOnline ZZP Plus kunt u onbeperkt banktransacties versturen. Naast het basispakket kunt u gebruik maken van Scan&Herken. Deze techniek herkent automatisch informatie op uw facturen en bonnetjes. De gegevens worden vervolgens ingevoerd in InformerOnline. Dit bespaart u veel tijd.

Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf biedt Informer een pakket aan: InformerOnline MKB. Dit pakket bevat alle features van het InformerOnline ZZPPlus pakket plus meer. U kunt ook kostenplaatsen maken en de voorraad bijhouden. Met dit pakket kun je met maximaal 3 personen tegelijk inloggen!

Hart voor ANBI Stichtingen

Bent u eigenaar van een stichting? InformerOnline is dan volledig gratis te gebruiken! Informer vindt dat ANBI-stichtingen hun geld voor andere doeleinden moeten gebruiken dan dure boekhoudsoftware. Je kunt bijvoorbeeld beter de wereld verbeteren, dan geld betalen aan InformerOnline!

BTW aangifte

Bijna alle landen in de wereld kennen een vorm van Belasting Toegevoegde Waarde ofwel BTW. De meeste ZZP’ers en MKB’ers zijn BTW-plichtig. Dit betekent dat er BTW berekend moet worden op facturen.

Je kunt echter ook BTW van inkomende facturen terugvorderen. Met Informer boekhouden kun je de BTW aangifte eenvoudig indienen zonder noodzaak voor boekhouder of accountant. De methode die InformerOnline gebruikt werd ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst. Binnen enkele minuten ben je klaar met de BTW aangifte.

De voornaamste reden waarom dit zo snel gaat is het feit dat facturen direct worden verwerkt als ze binnenkomen. Je hoeft dus niet iedere drie maanden een dag uit te trekken om de BTW aangifte in orde te brengen. Check, klik en klaar! Als je BTW moet afdragen aan de Belastingdienst dan kan dit direct met iDEAL. Zo ben je snel klaar met je BTW aangifte.

Hier zijn de voornaamste BTW opties binnen Informer:

 • Snel de BTW aangifte indienen
 • Online betalen met iDEAL
 • Bij een correctie direct een suppletie aangifte indienen
 • Direct ICP aangifte voor buitenlandse facturen
 • Gebruik maken de de KOR indien van toepassing

Als je in aanmerking komt voor de Kleineondernemersregeling dan is het mogelijk dat je geen BTW hoeft af te dragen. In dat geval mag je ook geen BTW berekenen aan je klanten, let dus op met het maken van een Informer factuur. Je mag bij inkomende facturen met BTW dit bedrag ook niet terugvorderen.

Boekhouden kan behoorlijk ingewikkeld zijn. De Belastingdienst heeft ooit de slogan bedacht “leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel”. We wachten nog steeds op het moment dat boekhouden makkelijk wordt, Informer online is alvast een goede stap in de richting. Zo worden deze handelingen eenvoudig gemaakt:

 • Je maakt snel facturen voor klanten.
 • Je werkt binnen een beveiligde omgeving.
 • Je kunt foto’s maken van bonnetjes.
 • Je koppelt je zakelijke bankrekening.
 • Je verzendt direct de BTW aangifte.
 • Je kunt via Mijn Informer op je browser inloggen.

Dit zijn nog maar enkele functies binnen het Informer online boekhoudpakket. Als je wat dieper in de functionaliteit duikt dan kom je deze opties tegen:

 • Eigen huisstijl op de Informer factuur
 • Chatbot die realtime oplossing biedt
 • Geautomatiseerd herinneringen sturen
 • Robotic accounting
 • Widget voor duurzaamheid
 • Meerdere valuta
 • Gratis PEPPOL registratie
 • Uren registratie
 • Ritten registratie
 • Easy BTW met iDeal overboeken
 • WhatsApp integratie
 • Migratie Informer offline naar online

INFORMER.NL

4.7 /10

Starters

Gratis p/m

ZZP Plus

23 p/m

MKB Plus

45 p/m

Rating

Hobart

Rated 5 out of 5
10 juni 2021

Hello, did you know that there are 241,120 internet directories in the world.

These websites are what drive traffic to YOUR business.

Want more traffic? Want more Sales? We can help – today.

Your website boekhoudingvergelijken.nl is listed in only 12 of these directories.

Get more traffic for your Bonaire audience.

Our automated system adds your website to all of the directories.

You can find it here: getlisted.directory/boekhoudingvergelijken.nl

Act today, and we will expedite your listings and waive the processing charge!

We have a special going on. Use “FRIENDS” on checkout for a 50% discount valid today.

Sherita Hobart
5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Waarom?

Waarom werkt Informer online?

InformerOnline is een boekhoudpakket dat werkt in de browser van jouw systeem. Je kunt Informer gebruiken met Google Chrome of Apple Safari.

Het is mogelijk dat het platform in andere browsers werkt. Een juiste werking wordt echter niet gegarandeerd. Denk bijvoorbeeld aan de Edge browser van Microsoft of Firefox van Mozilla. Het is eigenlijk onmogelijk om alle browsers te ondersteunen. Met Edge en Safari kun je InformerOnline gebruiken op alle gangbare platformen, ook met mobiele apparaten.

InformerOnline is een SaaS pakket wat staat voor Software as a Service. Voordelen van online boekhouden zijn:

 • Overal boekhouden: Op kantoor, thuis, in de file of op vakantie. Je hebt altijd zicht op de laatste cijfers.
 • Meerdere gebruikers: Als er meerdere personen betrokken zijn bij de boekhouding dan kunnen ze vanaf hun eigen locatie een bijdrage leveren.
 • Notificaties: Steeds op Informer inloggen is niet nodig, je ontvangt berichten zodra er iets nieuws te melden valt.
 • Laatste updates: Bij online pakketten is het niet nodig om zelf updates te installeren, dit gaat automatisch. Zo mis je nooit een security update of een wetswijziging.
 • Eenvoudig opzeggen: Je kunt iedere maand je abonnement stopzetten. Bijvoorbeeld als je wilt overstappen of stopt met je bedrijf.

 

Er is overigens ook een Informer app maar daarvan zijn de reviews overwegend negatief. Het aantal features blijkt nog te beperkt om als vervanging van de browserversie gebruikt te worden. Het zou prettig zijn om een volledig functionele app te kunnen gebruiken maar als de mobiele browser versie compleet is dan is een losse app eigenlijk overbodig. Op Informer online inloggen lijkt de meeste effectieve methode te zijn.

Q&A

Als je interesse is gewekt dan wil je uiteraard de Informer Pro kosten weten. Je kunt in ieder geval beginnen met InformerOnline 30 dagen gratis uit te testen. Dat moet voldoende tijd zijn om te ontdekken of dit pakket iets voor jou is. Als het voldoet aan jouw wensen dan kun je gewoon doorgaan met de betaalde versie binnen Mijn Informer. Alle informatie die je tot op dat moment hebt ingevoerd blijft dan actief, je hoeft alleen maar te upgraden naar een abonnement. Hierbij heb je meerdere opties:

 • Het ZZP Basis abonnement voor 12 euro per maand.
 • Het ZZP Plus abonnement voor 19 euro per maand.
 • Het MKB Basis abonnement voor 29 euro per maand.
 • Het MKB Plus abonnement voor 39 euro per maand.

 

Daarmee behoort Informer Pro tot de goedkoopste boekhoudpakketten op de markt. Er zijn goedkopere aanbieders maar die bieden niet zoveel opties. Er zijn ook duurdere pakketten met wellicht enkele geavanceerde opties die hier ontbreken. Als je op zoek bent naar een specifieke functie vergelijk dan eerst meerdere online boekhoudprogramma’s zodat je de keuze maakt die past bij jouw manier van werken en jouw onderneming.

Op de website kun je direct zien welke functies aan ieder abonnement gekoppeld zijn. Je kunt momenteel ook in aanmerking komen voor een korting van 50% op het eerste jaar. Informeer online naar de prijzen en mogelijkheden.

Is online boekhouden veilig?

Als je zelf werkt in een Excel sheet of andere spreadsheet dan is jouw administratie waarschijnlijk niet echt veilig online. Met InformerOnline inloggen weet je zeker dat jouw data veilig wordt opgeslagen in de cloud.

Dit betekent in de praktijk firewalls die hackers tegenhouden, het meest strenge SSL-protocol om de verbinding te verifiëren en andere manieren om jouw data veilig te stellen.

InformerOnline werkt met drie servers die op verschillende locaties staan. Zo is de kans op dataverlies nihil. Deze servers staan in Duitsland, binnen de EU. Dit betekent dat er voldaan wordt aan de Europese wetgeving.

Bij telefonisch contact kan een helpdeskmedewerker niet zomaar in je account kijken, jouw data blijft binnen het bedrijf. Als optie kun je werken met Google tweestaps verificatie. Dit is niet verplicht maar je kunt er je gegevens extra mee beveiligen. InformerOnline draagt in Nederland het Zeker-Online keurmerk en in Duitsland het Trusted Cloud keurmerk. Daarmee is er een onafhankelijke verificatie van de service wat je laatste zorgen over de veiligheid waarschijnlijk zal wegnemen.

De grootste kans dat je gehackt wordt is niet de Informer software maar de mensen achter de computers. Computers die onbeheerd worden achtergelaten terwijl er ingelogd is, phishing via telefonische oproepen of frauduleuze links en spoof websites. Als er meerdere gebruikers zijn moet iedereen op de hoogte zijn van de veiligheidsprotocollen en zich hier ook aan houden. De beste beveiligde software is zo lek als een mandje als gebruikers er niet op de juiste wijze mee omgaan.

Het is goed om te weten dat Informer online het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden bezit. Dit is een keurmerk vanuit GBNED waarbij prijs en kwaliteit de hoogste prioriteit hebben. Informer is het eerste boekhoudpakket in Nederland met dit veiligheidskeurmerk.

Kun je Informer offline gebruiken?

Deze pagina gaat over het SaaS pakket InformerOnline. Er is ook een Informer pakket dat offline werkt. Wil je overstappen vanaf je standaard pakket naar de cloud versie? Dat is mogelijk, volg de stappen zoals ze op de Informer website uitgelegd worden. Informeer online naar de opties voor migratie van je gegevens of neem contact op met de helpdesk.

Wat zijn de Informer online ervaringen?

Als je de website van Informer moet geloven dan heeft deze boekhoudsoftware een waardering van 8 uit 10. Dat is hoog maar niet overweldigend positief.

informer reviews

Elders op de website wordt echter een score van 9,3 uit 10 vermeld. Daar worden we meer enthousiast van. Het probleem met online reviews is dat de gemiddelde score aan verandering onderhevig is.

Daarnaast kunnen Google Reviews een heel ander beeld geven dan bijvoorbeeld Trustpilot. Op de Feedback Company website staan momenteel ruim 750 reviews met een gemiddelde score van 8/10.

De meeste recente Informer ervaringen zijn overwegend positief. Vaak scoort dit pakket een 9 of zelfs een 10. Er zijn enkele lage waarderingen maar hier ontbreekt helaas een onderbouwing. Als verbeterpunt wordt ergens genoemd dat de momenteel populaire “profit first” methode niet wordt ondersteund. Zo zullen er altijd enkele functies ontbreken.

Maar over de gehele linie van Informer ervaringen mag je concluderen dat de software precies doet waar het voor bedoeld is. Bovenal voldoet het aan de wensen van de doelgroep; ZZP, MKB en starters.

Je kunt als Informer gebruiker direct contact leggen via chat. Zo kun je vragen stellen zodra je ergens op vastloopt. Er is een online helpcenter waar je het antwoord op de meeste vragen kunt vinden. Er worden regelmatig webinars georganiseerd die je op een visuele wijze kennis laten maken met de meer geavanceerde features van het pakket. Of bekijk de instructievideo’s die wat korter en bondiger zijn.

Conclusie Informer online boekhouden

Het InformerOnline platform is volledig maar niet overweldigend. Iedereen kan ermee overweg, ook als je een starter bent die nooit eerder een factuur heeft verzonden. Er is een snelle setup optie om het pakket in te stellen naar jouw voorkeuren. Je kunt een koppeling maken met je bank of registreer jouw ritten direct binnen de Informer software.

Je bent als ondernemer verplicht om de administratie zeven jaar te bewaren. Met een online boekhoudprogramma als Informer raak je nooit meer een bonnetje kwijt omdat ze nu digitaal bewaard worden in de cloud. Aangezien het bedrijf sinds 1993 bestaat hoef je niet bang te zijn dat ze morgen verdwenen zijn. De kans dat je papieren boekhouding in vlammen opgaat is groter. Na inloggen op Informer heb je altijd beschikking over de meest recente versie, updates worden aan de kant van de leverancier doorgevoerd. Open de browser, log in en ga aan de slag.

Naast starters en eenmanszaken is er voldoende ruimte voor het MKB met accounts waar je meerdere personen aan toe kunt voegen. Je hebt geen eigen administratie afdeling meer nodig omdat veel processen geautomatiseerd worden door de robots van Informer. Mocht je behoefte hebben aan professionele ondersteuning dan deel je gewoon even jouw data uit Informer met je accountant of fiscalist. Werk je op basis van gewerkte uren? Dan zul je de Informer urenregistratie zeker waarderen.

De meningen over de mobiele app zijn verdeeld, niet alle browsers worden ondersteund en niet alle vormen van bedrijfsvoering passen even goed in het online pakket. Dit neemt niet weg dat Informer wat betreft functionaliteit en prijsstelling tot de meest aantrekkelijke boekhoudpakketten valt op dit moment. Het is gericht op Nederlandse ondernemers met een helpdesk die eenvoudig te bereiken is.

Met de gratis 30 dagen proefperiode loop je geen enkel risico om met InformerOnline aan de slag te gaan.

gratis informer online uit proberen

Het is van belang dat de boekhoudsoftware gekoppeld kan worden met je thuisbank. Anders moet je niet alleen dubbel werk verrichten, de kans dat er iets misloopt in de administratie is ook veel groter. Met Informer boekhouden kun je momenteel koppelingen maken met negen Nederlandse banken via een automatische bankkoppeling. Zit je bij een andere bank? Dan kun je nog altijd transacties importeren, bij voorkeur via het .camt53 formaat. Zo mis je geen enkele transactie in je boekhouding.

koppelingen informer online

De koppeling met de Bunq bank wordt specifiek benoemd. Je kunt een realtime koppeling maken van Informer met Bunq via WhatsApp. Maak een foto van een kassabon via WhatsApp, stuur dit bericht naar je Informer account en het saldo wordt direct verwerkt in je Bunq bankomgeving. Zo kun je ook fysieke bonnetjes eenvoudig digitaliseren.

Social media en instant messaging spelen een belangrijke rol in ons leven. Niet alleen voor privé gebruik maar ook voor zakelijke toepassingen. Het is daarom prettig dat je met WhatsApp een foto kunt maken van een factuur die je vervolgens direct door kunt sturen naar de boekhouding. Je kunt ook notificaties ontvangen over je BTW aangifte of per gebruiker voorkeuren instellen. Als je veel gebruik maakt van WhatsApp dan is deze koppeling zeker interessant.

Je kunt verder ook koppelingen maken met payment providers, webshops en logistieke dienstverleners. Dit zal zeker binnen de e-commerce een voordeel zijn. Je kunt dan jouw commerciële activiteiten nog verder automatiseren.

Anderen bekeken ook