e-BOEKHOUDEN.NL

9.6 /10

172 reviews

e-Boekhouden.nl is makkelijk en compleet online boekhouden en factureren

e-Boekhouden heeft alles wat je nodig hebt. Ben je zzp’er of zzp’er die een eenvoudige administratie moet doen? Doe je geavanceerde boekhouding? Deze e-boekhouden Het is aan jou om te beslissen welke functies het belangrijkst zijn. Op deze pagina lees je een uitgebreide review, vind je een prettige selectie van een aantal E boekhouden functies.

Teven laten we zien hoe E-boekhouden voor accountants kan worden ingezet en wat de E-boekhouden kosten zijn per maand.

U kunt zich direct geheel vrijblijvend aanmelden voor e-Boekhouden.nl. Registreer hier

  • Boekhoudkundige kennis is niet vereist
  • Het is zo gemakkelijk te gebruiken
  • Boekhoudcursus gratis
  • Deskundige & razendsnelle helpdesk
  • Géén boekhoudkennis nodig

e-Boekhouden.nl heeft alles wat je nodig hebt. Ben je zzp’er of zzp’er die een eenvoudige administratie moet doen? Doe je geavanceerde boekhouding? Het is aan jou om te beslissen welke functies het belangrijkst zijn.

U kunt zich direct geheel vrijblijvend aanmelden voor e-Boekhouden.nl. Registreer hier

15 maanden gratis voor starters

Start je binnenkort met je bedrijf of ben je er minder dan 15 maanden geleden mee begonnen? Het boekhoudprogramma op e-Boekhouden.nl is geheel vrijblijvend en de eerste 15 maanden gratis. Met het programma kunt u onbeperkt boeken en factureren. Het bevat ook alle geavanceerde functies zoals bankkoppelingen, scannen en herkennen en het gebruik van de mobiele applicatie. Vraag nu uw startersaccount aan!

Je bent geen starter?

e-Boekhouden.nl heeft alles wat je nodig hebt voor een zzp’er. Je vindt er speciale functies voor freelancers zoals vereenvoudigde invoerschermen, lage tarieven en een snelle en deskundige helpdesk. Meer informatie vindt u hier. Liever met E-boekhouden contact opnemen? Klik dan op deze link

e-Boekhouden.nl: Simpel, compleet en voordelig

Ga naar de site van e-Boekhouden.nl voor een gratis account! Klik hier!

e-Boekhouden, eenvoudig boekhouden!

Wat houdt je tegen om een eigen bedrijf te beginnen? Je zit niet verlegen om een goed idee. Je bent gedreven en je bent bereid om veel uren in je nieuwe onderneming te steken. Je zult wel wat geld moeten investeren maar dat kun je onder controle houden. Het grootste pijnpunt van ondernemers binnen ZZP, VOF en MKB is de administratie. Een noodzakelijk kwaad maar leuk is het niet.

eenvouding boekhouden

Tenzij je een administratiekantoor wilt beginnen natuurlijk. Maar voor iedereen die graag diensten verleent of producten verkoopt vormen al die de administratieve verantwoordelijkheden een groot obstakel. Is er een manier om e boekhouden leuk te maken? Nee, dat gaat niet lukken. Maar het kan wél makkelijker! Hoe werkt e-boekhouden? Wat kost e-boekhouden? Dat en meer leggen we stap voor stap uit op deze pagina.

Hoe werkt e-Boekhouden?

Elektronisch boekhouden is in basis niet wezenlijk anders dan normaal boekhouden. Als we de letter ‘e’ ergens voor zetten dan hebben we het meestal over zaken die online geregeld worden. Zo staat e-commerce voor commerciële activiteiten op het internet. De kans dat je nog steeds alles op papier bewaart is vrij klein. Je hebt waarschijnlijk wel een map met papieren en een spreadsheet of document waar de boekhouding in verzameld wordt. Er zijn nog steeds enkele eboekhouden programma’s die je eenmalig aanschaft die je offline kunt gebruiken op je PC, maar dat zijn uitzonderingen. De meeste programma’s werken online. Via een app, browser of een combinatie hiervan.

Met e-boekhouden bedoelen we een compleet administratief pakket dat werkt in de browser. Je kunt de software gebruiken op een PC, laptop, Windows, Mac of smartphone en tablet. Zo kun je altijd nieuwe informatie toevoegen of de laatste cijfers bekijken. Wat ook van belang is dat bij e boekhouden BTW aangiften conform de regels van de Belastingdienst worden ingevuld. Dit betekent dat je hiervoor geen fiscalist hoeft in te schakelen. Zo bespaar je tijd en kosten. Een e boekhouden jaarrekening samenstellen is ook een optie, houd er wel rekening mee dat jaarrekeningen altijd ingediend moeten worden door een accountant. Het is uiteraard wel praktisch als je de juiste informatie op een presenteerblaadje kunt geven.

Waar zoek je naar in e-boekhouden software?

Je hebt zelf misschien wel een idee naar de behoeften, het kan wel lastig zijn om dit helder voor ogen te krijgen. Daarom zijn hier vijf belangrijke punten waar een online boekhoudpakket aan moet voldoen:

1. Nederlandstalige software en ondersteuning

Als je zeer internationaal gericht bent lijkt dit wellicht van ondergeschikt belang, toch is het voor iedere onderneming die in Nederland is gevestigd verstandig om voor een Nederlands(talig) pakket te kiezen. De standaard valuta zal in euro’s zijn, toch zul je ook met andere valuta kunnen werken. Er zijn in Nederland drie standaard BTW tarieven (en vrijstelling van BTW), aangiftes moeten voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Het is uiteraard ook prettig als je contact kunt opnemen met een helpdeskmedewerker die op de hoogte is van de nationale wet- en regelgeving. Kijk dus even of er een Nederlands e boekhouden telefoonnummer vermeld wordt.

Is er een duidelijke e boekhouden handleiding of zijn er wellicht video tutorials? Dit kan je snel op weg helpen. Natuurlijk mag de e boekhouden bankkoppeling niet worden vergeten. Dit kan automatisch met een aantal Nederlandse banken of via de import functie. Je kunt dan e-boekhouden met Rabobank, ING en de andere grote banken koppelen. Via een API wordt alleen relevante informatie gedeeld, je hoeft niet bang te zijn dat je bank door de administratie snuffelt.

2. Eenvoudig om mee te starten

De complexiteit van veel boekhoudpakketten is de voornaamste reden dat veel ondernemers blijven steken bij e-boekhouden in Excel. Of het papierwerk bij een administratiekantoor dumpen en hopen dat het wel goed zal komen. Als je de software laadt dan moet je met weinig moeite aan de slag kunnen gaan. Opties moeten zitten waar je ze verwacht met namen die je kent. Uiteraard zullen er altijd details zijn die nét even iets anders werken maar het moet wel logisch zijn.

Als je binnen een uurtje nog steeds niet weet hoe je een getal invult of hoe je een titel moet aanpassen dan kun je beter voor een alternatief gaan. Voor een lange e boekhouden cursus heb je geen tijd. Wil je dieper duiken in de materie of heb je een collega / familielid die een deel van de administratieve taken kan overnemen? Dan kan e learning voor boekhouden interessant zijn. Aanbieders hebben vaak uitgebreide handleidingen op hun pagina staan.

3. Meer functies voor geavanceerd gebruik

Als je eenmaal bekend bent met de standaard werkwijze dan kun je af en toe wat tijd vrijmaken om wat dieper in de materie te duiken. Of je besteedt deze zaken uit aan een professional. In dat geval is het prettig als je bij e-Boekhouden inloggen eenvoudig data kunt delen met andere personen. Omdat je werkt in de cloud hoef je ook geen USB-sticks of andere zaken over te dragen, alles zit in het systeem opgeslagen. Werk je bijvoorbeeld met wooCommerce binnen e-boekhouden.nl? Deze koppeling is eenvoudig te leggen. Bekijk de website voor meer informatie over e-boekhouden met wooCommerce of andere e-boekhouden koppelingen.

Een pakket als e-Boekhouden.nl is aanzienlijk goedkoper dan Exact online. Je zult bij het vergelijken van boekhoudpakketten merken dat sommige aanbieders zich richten op e boekhouden voor ZZP of of grotere bedrijven met een eigen administratieve afdeling. Er is geen ‘beste’ keuze voor alle bedrijven.

4. Uit te breiden met maatwerk toepassingen

Wil je werkbonnen verwerken? Of ritten registreren? Je kunt voor het pakket gaan met de meeste vinkjes maar dat is een fout die veel ondernemers maken. Meer functies betekent meer opties die in de weg staan van wat je eigenlijk wilt bereiken. Je kunt dan beter meerdere apps aan elkaar rijgen. Zo kan een ritregistratie app via een API data doorsturen naar de boekhoudsoftware. Soms moet je hiervoor extra betalen, dit zullen doorgaans geen schokkende bedragen zijn. Zo is er gratis koppeling van e-Boekhouden met wooCommerce maar voor ritten registreren moet je extra betalen.

Dit geldt ook voor e boekhouden met Magento. Zo kun je de koppeling van e-Boekhouden met Magento 1.x gratis gebruiken, voor 2.x moet je wel betalen. Deze koppeling loopt namelijk via een derde partij. Meer over de koppeling eboekhouden en Magento kun je op de website van de aanbieder lezen.

Voldoet de e-Boekhouden software aan al deze eisen? Ook hierbij geldt weer dat geen enkel pakket perfect zal zijn. Zorg in ieder geval dat de zaken die voor jou het zwaarste wegen goed geïmplementeerd zijn. Beheer je de kas voor een stichting of vereniging? Dan is het van belang dat je met e-boekhouden de ledenadministratie kunt bijhouden. Sommige pakketten bieden hier ondersteuning voor.

e-BOEKHOUDEN.NL

9.6 /10

Startende

Gratis p/m

Zzp/Mini

9,95 p/m

Standaard

14,50 p/m

Rating

Fijn systeem

Rated 5 out of 5
19 januari 2023

Fijn systeem, ik zou het fijn vinden als er in de app ook mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld geïmporteerde regels te boeken en kilometers bij te houden.

CvL

Fantastisch boekhoudpakket met vele extra's

Rated 5 out of 5
2 november 2022

Fantastisch boekhoudpakket met vele extra’s voor een zeer concurrerende prijs. Ik werk samen met mijn klanten in een simpele maar doeltreffende interface. Nieuwe klanten sluit je simpel aan op jouw omgeving. En mocht zich dat voordoen kun je ook weer simpel de wegen laten scheiden. Letterlijk door 1 klik op de knop. Tevens zijn er vele simpel te activeren koppelingen naar bank (boekingen komen automatisch binnen in de boekhouding), webshops, winkels en diverse salarispakketten (Ik gebruik hiervoor Salariszaken in NMBRS). Daardoor is het zeer simpel om zaken te automatiseren!

Eugene

Bevalt mij uitstekend

Rated 5 out of 5
2 november 2022

Dit is een prima boekhoudpakket zonder teveel rompslomp

Gerard

Gemakkelijk (voor kleinschalige ZZP)

Rated 5 out of 5
9 juli 2022

Als jonge, beginnende freelancer is E-boekhouden erg fijn om de boekhouding in te doen. Het programma is makkelijk in gebruik, maar als je er niet uitkomt is er altijd persoonlijk hulp. Bovendien is het gebruik de eerste 15 maanden na inschrijving bij de KVK gratis. Nu dat ik er gewend aan ben zal ik het ook daarna blijven gebruiken. Eigenlijk is dit het perfecte voorbeeld van “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.”

Pieter

Zeer tevreden

Rated 5 out of 5
2 juli 2021

Al enkele jaren werk ik met e-boekhouden voor op dit moment 8 administraties en evenzovele bedrijven. Voor mij als “niet boekhouder of administrateur” is het een zeer handzaam, werkbaar en intuïtief pakket. Het is zeer overzichtelijk, kost zeer weinig tijd (max 1 tot 2 dagen in de maand) en is zeker niet ingewikkeld. De intuïtieve invoer van gegevens leidt tot verwerking in een volledige administratie waarbij de rapportage (het inzicht) info simpel met een klik opvraagbaar is. Denk hierbij aan als inkoop, verkoop (facturatie), debiteuren, crediteren, winst en verlies, balans, klantgegevens, btw-aangifte (ook 1 klik…). Ik beveel e-boekhouden dan ook graag aan en heb al meerdere klanten/relaties doorgestuurd. Daarnaast is de gratis support en het contact van een meer dan uitstekend en adequaat niveau.

Paul

Op de valreep

Rated 5 out of 5
17 mei 2021

Toch dit jaar nog om geschakeld op e-boekhouden. Het ziet er gewoon goed uit en alles werkt zo makkelijk.

Kees

Super!

Rated 5 out of 5
18 juni 2020

Ik was totaal niet thuis met enige vorm van boekhouden. E-boekhouden heeft mij enorm geholpen met de opstart en het thuis worden hiermee. Ongelofelijk ook hoe snel je antwoord krijgt op je vragen van de medewerkers. Op elke vraag een snel en duidelijk antwoord zodat je direct door kan met je boekhouding. Niets anders dan lof !!!!! Zeker aan te raden.

Menno

Complimenten!

Rated 5 out of 5
11 juni 2020

Omdat ik op dit moment positief getest ben, ben ik uiteraard in isolatie en geeft dat een mooi moment (en tijd) om mijn bescheiden ZZP-boekhouding bij te werken. Ik wil jullie alleen maar complimenteren met het fantastische product dat jullie hebben ontwikkeld. Met heel veel plezier (en soms gezoek in handleiding en tutorials) doe ik zelf mijn boekhouding. Ik vind het programma enorm helder, gebruikersvriendelijk en goed opgezet. Zo wordt boekhouden een pleziertje. Leek me goed om dit positieve geluid aan begin van nieuw jaar en met alle covid-ellende even eens af te geven. Ik wens jullie en jullie bedrijf heel veel succes in 2022. Zomaar een kleine klant. Blijf gezond in 2022

Don
5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 8 reviews)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Waarom?

Waarom e-Boekhouden software gebruiken?

“Ik heb geen e-boekhoud software nodig want ik heb al een Excel sheet.” Dat is de meest gehoorde reden om niet over te stappen naar ‘echt’ e-boekhouden. Dit is een uitspraak waar een verhaal achter schuil gaat. De meeste boekhoudsoftware is namelijk behoorlijk ingewikkeld om te gebruiken en het kost veel tijd om de nuances van het pakket te doorzien. Daar heb je als kleine ondernemer:

  1. Geen tijd voor
  2. Geen zin in
  3. Beide

Die administratie regel je in de kleine uurtjes. Na het ‘echte werk’. Bonnen invoeren, facturen uitdraaien, de BTW aangifte invullen. Het is geen hogere wiskunde maar je loopt op een gegeven moment vast in die zee aan cijfers. Dat is nog niet het ergste van dit verhaal. Zelfs als het je lukt om de boekhouding in een vorm te gieten zodat er geen alarmbellen gaan rinkelen bij de Belastingdienst, dan trekken ze daar waarschijnlijk een fles champagne open. Waarom? Omdat je de boekhouding precies volgens de regels hebt ingevuld, je hebt nergens de grenzen opgezocht. En dan loop je dus veel voordeel mis. Denk aan de startersaftrek, de kleine ondernemersregeling en nog veel meer voordelen die goed verborgen zijn voor de ondernemer.

factureren met e boekhouden

Met e-Boekhouden kun je direct voordeel behalen, maar laten we niet op de feiten vooruitlopen. Laten we eerst deze twee belangrijke vragen beantwoorden:

1. Heb je een boekhouder nodig?

Nee, je hebt waarschijnlijk geen boekhouder nodig. Dit is iemand die goed kan rekenen en getallen in de juiste kolom plaatst. Software voor eboekhouden kan die sommen foutloos voor je maken en zet ze ook nog in de gewenste kolom. Verwar een boekhouder niet een belastingadviseur. De eerste persoon zorgt dat de cijfers kloppen, de tweede zoekt naar speelruimte binnen de regels om zo min mogelijk belasting te betalen.

2. Heb je een accountant nodig?

Als je verplicht bent om een jaarrekening op te stellen dan heb je wel een accountant nodig. Dit zijn altijd professionele fiscale dienstverleners met diploma op zak. Daar betaal je dan ook een stuk meer voor. Je kunt met e boekhouden niet een accountant vervangen, je kunt wel het voorwerk laten uitvoeren. Als jij de administratie netjes kunt aanleveren bij de accountant, dan is het een kwestie van controleren en indienen met een stempel en handtekening. Dan gaat die Excel sheet je veel geld kosten, want voordat je accountant alle cijfers netjes heeft verwerkt ben je een flink aantal uren verder.

mail scan en herken met eboekhouden

In de praktijk kiezen veel ondernemers ervoor om de basisadministratie zelf te regelen en voor het meer complexe werk een professional in te schakelen. Bij e-boekhouden.nl bieden ze de eerste account voor administratiekantoren gratis met als doel meer professionals te betrekken bij dit product. Je kunt na inloggen op e-boekhouden ook direct naar een accountant zoeken bij jou in de buurt als je wat ondersteuning nodig hebt. Ook ontwikkelaars van e boekhouding software realiseren zich dat mensen nog steeds onmisbaar zijn in het proces.

Een kleine ondernemer zonder personeel of een MKB’er met een klein team aan uitvoerende krachten kan niet een administratieve kracht in dienst nemen. Dat hoeft gelukkig ook niet met eboekhouden. Je laat het objectieve cijferwerk gewoon over aan software die helemaal is ingericht om je verder te helpen. Dit is niet alleen van belang om je e boekhouden BTW aangifte en jaaraangifte netjes in te dienen, eboekhouden helpt je ook meer zicht te krijgen op de onderneming als geheel. Waar scoor je het beste en waar stroomt er onnodig geld uit het bedrijf?

e boekhouden voor iedereen

Q&A

Kun je online reviews vertrouwen?

Je moet bij een review nooit blind varen op één recensie of impressie. Niet alleen omdat je dan van een persoonlijke mening afhankelijk bent maar ook omdat het een nep review kan zijn. Als je een flink aantal e boekhouden reviews kunt vinden dan krijg je een breder beeld van de kwaliteit en functionaliteit die het pakket biedt. Ga daarom naar Trustpilot en Google Reviews om een beeld te krijgen of kijk in de App Store of Google Play Store. Af en toe een kritische review betekent uiteraard niet dat het pakket waardeloos is. Het betekent gewoon dat het onmogelijk is om voor iedereen de perfecte oplossing te bedenken. Het is daarom prettig als je de software op je gemak kunt testen voordat je een betaald abonnement afsluit.

Laten we een voorbeeld nemen: Het aantal e-Boekhouden reviews steekt momenteel ver boven de rest van de aanbieders uit. Dit is voor een deel omdat het tot de meest gebruikte pakketten behoort, daarnaast zijn ondernemers er blijkbaar heel enthousiast over. Een positieve review laat zien dat zij ondersteuning van klanten als kerntaak zien van hun bedrijfsvoering.

Voor mobiele gebruikers is het weer goed om te weten dat de score voor de e-Boekhouden app zeer hoog is. Er is een groot aantal waarderingen met momenteel een gemiddelde score van 5 uit 5 sterren in de Apple App Store. Het is niet alleen praktisch dat je gebruik kunt maken van een app voor je mobiel, Bij een e boekhouden app hoef je ook niet steeds opnieuw in te loggen.

Wat zijn de e boekhouden kosten?

Er zijn pakketten voor e boekhouden die gratis zijn. Soms helemaal gratis, bijvoorbeeld een eenvoudig pakket voor e boekhouden voor ZZP of een plug-in voor WordPress. Let op want bij gratis krijg je vaak waarvoor je betaalt. Het is mogelijk dat functies niet goed werken, dat de ontwikkeling stil komt te liggen of dat iemand er met jouw e boekhouding vandoor gaat. Dit betekent overigens niet dat je het duurste pakket ook automatisch het beste is. Als je ZZP’er of MKB’er bent juist niet, want dan loop je vast in geavanceerde opties die je toch nooit zult gebruiken.

Er zijn ook e boekhoud pakketten die gratis zijn onder bepaalde voorwaarden. Voor een introductie periode bijvoorbeeld of met een beperkt aantal transacties en/of handelingen. Al jouw bedrijf groeit dan kun je overstappen naar een betaald abonnement zonder jouw data te verliezen. Overigens zal een goed online boekhoudpakket altijd de mogelijkheid bieden om data te exporteren. In Excel formaat, CSV of XML, dat zijn de meest gebruikte export formaten. Bij een abonnementsvorm is e boekhouden opzeggen doorgaans heel eenvoudig. Je betaalt dan dus alleen voor de periode dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt. Bij een gratis account is e-boekhouden opzeggen soms niet eens nodig. Dan komt je account na de proefperiode automatisch te vervallen. Geen risico, geen verborgen kosten voor e-boekhouden.

De meeste pakketten werken op basis van een abonnement. De e boekhouden kosten voor kleinere bedrijven zullen variëren van tien tot enkele tientallen euros per maand. Let wel even op want er kunnen opties mogelijk zijn tegen meerprijs. Denk aan het scannen van documenten met woordherkenning. Een modulaire structuur heeft twee voordelen. Enerzijds verzand je niet in een zee aan mogelijkheden, anderzijds betaal je alleen voor de functies die je echt nodig hebt.

Als je kiest voor een abonnement dan zul je standaard ook updates krijgen van de software. Wellicht worden er nieuwe features geïntroduceerd, het is ook mogelijk dat de interface verbeterd wordt. Regels in de wet kunnen veranderen, dit wordt dan automatisch doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een ander BTW tarief of een afwijkende berekening van intracommunautaire handel.

De e-boekhouden prijzen zijn eigenlijk niet eens zo belangrijk, het gaat uiteindelijk om wat het oplevert. Je kunt gebruik maken van Excel omdat je toch al een Office licentie hebt. Zo kun je geld besparen. Maar tijd is ook geld natuurlijk. Zo kun je van een half uur naar slechts enkele minuten gaan om een eindfactuur op te maken, te verzenden en indien nodig een herinnering te sturen. Dan heb je veel tijd vrijgespeeld die je kunt investeren in andere aspecten van het bedrijf. Als je pakweg tien euro per maand niet terug kunt verdienen met eboekhouden online dan is het een slechte investering geweest. Maar zeg nou zelf; als jouw bedrijf zou omvallen met dit soort uitgaven dan zit er waarschijnlijk ergens anders iets mis. Daarmee komen we op het volgende onderwerp…

Is goedkoop altijd duurkoop?

Je zou misschien denken dat een goedkoop pakket niet zo goed scoort als een oplossing die meer geld kost. Toch hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Als je bijvoorbeeld e-Boekhouden vs Moneybird neemt dan zie je dat de e-Boekhouden prijzen lager liggen. Sterker nog, dit pakket is helemaal gratis voor de eerste 15 maanden! Dat is aanzienlijk meer dan de eerste 60 dagen gratis die Moneybird biedt. De kosten per maand liggen ook lager bij eboekhouden dan bij Moneybird. Het is wel mogelijk dat je over het maximale aantal boekingen van het goedkoopste abonnement gaat. Profiteer van die gratis proefperiode, ongeacht de kosten voor e-boekhouden moet je er wel mee kunnen werken natuurlijk

Elektronisch boekhouden als audit

Binnen grotere ondernemingen vinden audits plaats. Dit is een controle binnen de organisatie. Denk hierbij aan de interne bedrijfsprocessen of bij het opstellen van een e boekhouden jaarrekening. Als je een ZZP’er bent dan ben je hier waarschijnlijk niet zo mee bezig. Je wilt gewoon hard werken en centjes verdienen. Toch zul je merken dat een overzichtelijke administratie je veel belangrijke informatie geeft over de onderneming. Zo kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken of fouten oplossen. Je hoeft echt niet alles ins en outs te weten van vlottende activa, debiteuren en crediteuren of afschrijvingen, het is wél van belang om te weten waar je geld naartoe gaat. Als je keihard werkt om vervolgens je geld te zien verdampen dan doe je iets verkeerd.

Anderen bekeken ook